Standaardproducten

Producten en machines die op voorhand gemaakt zijn en hun succes reeds bewezen hebben.

Onze machines

Door het success van onze machines op maatwerk worden er nu ook heel wat standaardproducten aangeleverd. Dit zijn machines die wij al door en door getest hebben en die volledig geoptimaliseerd zijn voor hun functie.

Ontdek hieronder de verschillende machines die we aanbieden en vraag gemakkelijk jouw offerte op.

Plankenreiniger / Shelvecleaner

Pekelbadreiniger/ Brine bath cleaner

Fruit-/groentenpersmachine

Plankenreiniger

De plankreiniger is een machine ontwikkeld voor de kaasindustrie, maar die evengoed werkt om alle soorten planken te reinigen.

De machine is gemakkelijk in gebruik en reinigt op de juiste manier de planken waar de kaas op ligt te rijpen. Perfect voor KMO’s die regelmatig planken reinigen.

Veelal gebeurt het nog met de hand, en om snel te werken wordt er nog eens de hogedrukspuit gebruikt. Het kuisen van deze planken met een hogedrukspuit is niet zo goed. Door de hoge druk wordt er veel te diep gegaan, en zullen er achteraf heel gemakkelijker schimmels ontstaan.

De machine verbruikt ook minder water en is een stuk sneller, waardoor je op langere termijn dan weer heel wat uitspaart.

Pekelbadreiniger

De Pekelbadreiniger is een machine die ontwikkeld is voor de kaasindustrie.

De machine kan heel gemakkelijk het pekelwater filteren.

Kleine stukjes kaas, kruiden, en andere kleine partikels worden door een speciale pomp naar boven gezogen, en door een gepaste filter tegengehouden alvorens het pekelwater terug in het bad terecht komt.

Door de reiniger zal het pekelbad vrij blijven van onzuiverheden.

Pressilo

Het is ooit begonnen met iemand die beweerde dat perensap niet bestond ‘omdat het niet gaat’ wegens het te snel oxideren van de peren. De uitdrukking ‘het gaat niet’ is nu net iets wat we bij Barotec niet aanvaarden…

Hierna zijn we met ons ontwerpteam gestart met het uitwerken van een concept, en hebben we na enkele jaren (mede door de steun van de vlaamse overheid) een mooie gepatenteerde  multifunctionele machine die met 1 persgedeelte tot 1000 kg per uur kan verwerken.

Het mooie aan dit concept is dat de producten na het wassen niet meer met lucht in aanraking komen.

We kunnen appelen, peren, aardbeien, druiven, kweeperen, bessen, groenten, enz… persen in deze machine.

En ja, inderdaad, ook perensap kan gemaakt worden!

Met deze machine kan sap gemaakt worden van de hoogste kwaliteit zonder toevoegingen!

Heb je bio fruit, dan heb je ook bio sap! Gezonder kan het niet.

Door de snelle manier van pasteuriseren en de mogelijkheid om de temperatuur boven de 100 graden te sturen, kan het sap op de manier gepasteuriseerd worden die het meest gunstig is.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Laat hieronder weten in welke machine je geïnteresseerd bent en wij zorgen dat je hiervoor snel een offerte mag verwachten. Indien bepaalde machines moeten aangepast worden om aan jouw specifieke noden te voldoen, is dit ook mogelijk.

+32 (0)9 343 81 72
info@barotec.be
Doornzeelsestraat 45/47
9940 Evergem
Open van 8u00 tot 16u30