Ontwerp & Engineering

Opmeten (ook 3D), ontwerpen en engineeren in eigen huis voor eigen constructies.

Onze werkwijze

Projecten worden ontworpen m.b.v. CAD programma’s als Inventor (3D van AutoDesk) en Autocad. Dankzij het rechtstreeks tekenen in 3D hebben we van het begin tot het einde van het ontwerpproces een duidelijk overzicht van de gemaakte tekening. Het 3D-model genereert automatisch aanzichten en materiaallijsten.

Bovendien kunnen we op zeer efficiënte manier wijzigingen aanbrengen die onmiddellijk in alle aanzichten worden aangepast. Doordat het 3D-model volledig parametrisch wordt opgebouwd, kunnen aanpassingen heel snel worden doorgevoerd. Door bewegingen te simuleren kunnen we eventuele knelpunten ontdekken. Hierbij horen ook sterkteberekeningen die wij op vraag van onze klant uitvoeren.

Jouw Engineers

Kris, Steven en Remco vormen het engineering team, zij zijn zowel tekenaar/ontwerper als projectleider.

Ooit gestart als tekenaar, is zaakvoerder Kris gepassioneerd in het realiseren van uitdagende projecten. Kris heeft 20 jaar ervaring, tekenen in Inventor is voor hem een automatisme geworden. Wij zoeken steeds naar de beste oplossing en we bijten ons vast in projecten tot het lukt. Het is dan ook die creativiteit die de inspiratie is voor onze slogan.

Steven maakte een tiental jaar geleden een carrièreswitch tot technisch tekenaar. Hij werkt projecten volledig zelfstandig uit en volgt deze projecten op van begin tot einde. Bij bepaalde industriële klanten, staat hij altijd in voor hun projecten. Dit zorgt voor een vertrouwensband, onze klant heeft telkens contact met dezelfde ervaren tekenaar/projectleider.

Remco is er als jongste engineer bij gekomen, zijn studies als master industrieel ingenieur electromechanica komen bij Barotec zeker van pas. Hij zorgt voor het ontwerp, de opvolging en de optimalisatie van allerlei projecten. Daarnaast zorgt hij ook voor de dagelijkse planning.

Kristoff heeft 25 jaar ervaring in de sector. Hij staat ons team bij op technisch en commercieel vlak: hij volgt de prijsaanvragen van onze klanten op, maakt offertes, zoekt mee naar technische oplossingen en onderhoudt het contact met onze klanten. Bepaalde projecten volgt hij ook op van begin tot einde.

Steven is ‘EN1090-lascoördinator’ bij Barotec, hij volgt de kwaliteit van de lassen op de voet op.

Iedereen van het engineering team  behaalde het ‘VCA vol’ diploma om onze montages veilig en correct te laten verlopen.

Onze realisaties

Team Barotec staat voor jullie klaar.

Een hecht team met ervaring en vaardigheden die perfect op elkaar inspelen.
We kunnen niet wachten om met jou aan de slag te gaan.

Laten we samenwerken

want jouw ambitieuze idee, verdient het om werkelijkheid te worden.
Geef ons gerust een belletje, stuur een mailtje of laat een bericht achter in het formulier.

+32 (0)9 343 81 72
info@barotec.be
Doornzeelsestraat 45/47
9940 Evergem
Open van 8u00 tot 16u30